Συρόμενοι συλλέκτες ελιάς TOPAVI MV με δονητή κορμού.

Οι συλλέκτες σειράς ΜV αναρτώνται στα τρία σημεία του τρακτέρ και μπορούν να γίνουν συρόμενοι με προσθήκη τροχών. Είναι ειδικά σχεδιασμένοι για δενδροκομικά τρακτέρ. Διαθέτουν δικό τους ανυψωτικό για την εκφόρτωση του συλλέκτη από μεγάλο ύψος.

Εφοδιάζονται με δίχτυα χαμηλού ύψους (1,55cm) και διαμέτρου 7,2 μέτρων. Έχουν την δυνατότητα να εξοπλιστούν με προσθήκες 80, 160 και 320 εκ. ώστε η διάμετρός τους να ξεπεράσει τα 10 μέτρα. Για να δείτε τα τεχνικά χαρακτηρηστικά τους πατήστε εδώ.

Οι συλλέκτες ΜV αποτελούνται από :

Α. Το υδραυλικό κέντρο διαχείρισης του μηχανήματος, το οποίο είναι και σύστημα ανύψωσης του συλλέκτη. Αναρτάται στα τρία σημεία του τρακτέρ, ενώ στην περίπτωση που ο συλλέκτης τοποθετείται σε δεντροκομικό τρακτέρ, το σύστημα γίνεται συρόμενο με την προσθήκη τροχών.
Β. Κάδο προσωρινής αποθήκευσης καρπού, με καταπακτή εξαγωγής του και με ιστία όπου εδράζουν τα δίχτυα. Ο κάδος έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει ελιές βάρους 500 κιλών.
Γ. Δονητής. Εφοδιάζονται με 3 διαφορετικές δονητικές κεφαλές που είναι άμεσα ανταλλάξιμες μεταξύ τους και έχουν η καθέ μία συγκεκριμένη δυναμική. Οι δονητές αυτοί είναι:         

 

  • ΤΕΝΑΖΑ DR ALL. Για συγκομιδή νεόφυτων ή νεαρών αρδευόμενων δέντρων ελιάς με διάμετρο κορμού έως 25 εκ. Μέγιστο άνοιγμα δονητή 55εκ. Με αντικατάσταση των αλουμινένιων μπράτσων με μεταλικούς ρυθμιζόμενους, ο δονητής συγκομίζει ενήλικα ελαιόδεντρα με διάμετρο κορμού έως 35 εκ. Μέγιστο άνοιγμα δονητή με μεταλικούς βραχίονες 63εκ. Ελάχιστη απαιτούμενη ιπποδύναμη από τον ελκυστήρα 80 ΗΡ.
  • TIJERA DR. Για συγκομιδή νεαρών, ενήλικων και ώριμων δέντρων ελιάς με διάμετρο κορμού έως 35εκ. Με αντικατάσταση των παράλληλων τάκων του με ορθογώνιους, ο δονητής συγκομίζει ελαιόδέντρα με διάμετρο κορμού έως 40εκ. Μέγιστο άνοιγμα δονητή 54εκ. Ελάχιστη απαιτούμενη ιπποδύναμη από τον ελκυστήρα 90 ΗΡ. 
  • BP.  Για συγκομιδή νεόφυτων, νεαρών, και ενήλικων δέντρων ελιάς. Ιδανικός για δόνηση κορμού 20-30εκ. Μέγιστο άνοιγμα δονητή 45εκ. Ελάχιστη απαιτούμενη ιπποδύναμη από τον ελκυστήρα 90 ΗΡ.
  • MASTER DR. Για συγκομιδή μόνο ενήλικων δέντρων ελιάς με διάμετρο κορμού από 25 έως 45εκ. Με αντικατάσταση των παράλληλων τάκων του με ορθογώνιους, ο δονητής συγκομίζει και μικρότερα ελαιόδεντρα με διάμετρο από 15-35εκ. Μέγιστο άνοιγμα δονητή 62εκ. Ελάχιστη απαιτούμενη ιπποδύναμη από τον ελκυστήρα 100 ΗΡ.

 

© kalimanis.com    Powered by Softways