Συρόμενοι συλλέκτες TOPAVI MV ΜΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ με αποφλοιωτή και δονητή κορμού.

Οι συλλέκτες σειράς ΜV ΜΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ αναρτώνται στα τρία σημεία του τρακτέρ και μπορούν να γίνουν συρόμενοι με προσθήκη τροχών. Είναι ειδικά σχεδιασμένοι για δενδροκομικά τρακτέρ και περιλαμβάνουν αποσπώμενους αποφλοιωτές αμυγδάλων. Μπορούν να συλλέξουν οποιονδήποτε καρπό. Διαθέτουν δικό τους ανυψωτικό σύστημα για την εκφόρτωση από μεγάλο ύψος.

Εφοδιάζονται με δίχτυα στάνταρ ύψους (1,75cm) και διαμέτρου 7,1 μέτρων. Έχουν την δυνατότητα να εξοπλιστούν με προσθήκες 80, 160 και 320εκ. ώστε η διάμετρός τους να ξεπεράσει τα 10 μέτρα. Για να δείτε τα τεχνικά χαρακτηρηστικά τους πατήστε εδώ.

Οι συλλέκτες ΜV μικτής χρήσης αποτελούνται από :

Α. Το υδραυλικό κέντρο διαχείρισης του μηχανήματος, στο οποίο εδράζει και το σύστημα ανύψωσης του συλλέκτη. Αναρτάται στα τρία σημεία του τρακτέρ, ενώ στην περίπτωση που ο συλλέκτης τοποθετείται σε δεντροκομικό τρακτέρ, το σύστημα γίνεται συρόμενο με την προσθήκη τροχών. 
Β. Κάδο προσωρινής αποθήκευσης καρπού, με καταπακτή εξαγωγής του και με ιστία όπου εδράζουν τα δίχτυα. Στον κάδο είναι τοποθετημένοι 2 αποσπώμενοι αποφλοιωτές αμυγδάλων. Ο κάδος έχει την δυνατότητα να αποθηκεύσει προσωρινά αμύγδαλα βάρους 350 κιλών ή  άλλους καρπούς βάρους 500 κιλών.
Γ. Δονητής. Εφοδιάζονται με 4 δονητικές κεφαλές που είναι άμεσα ανταλλάξιμες μεταξύ τους και έχουν η καθέ μία συγκεκριμένη δυναμική. Οι δονητές αυτοί είναι:      

  • ΤΕΝΑΖΑ DR ALL. Για συγκομιδή δέντρων ξηρών καρπών με διάμετρο κορμού έως 40εκ. και νεόφυτα ή νεαρά αρδευόμενα δέντρα ελιάς με διάμετρο κορμού έως 25 εκ. Μέγιστο άνοιγμα δονητή 55εκ. Με αντικατάσταση των αλουμινένιων μπράτσων με μεταλικούς ρυθμιζόμενους, ο δονητής συγκομίζει ενήλικα ελαιόδεντρα με διάμετρο κορμού έως 35 εκ. Μέγιστο άνοιγμα δονητή με μεταλικούς βραχίονες 63εκ. Ελάχιστη απαιτούμενη ιπποδύναμη από τον ελκυστήρα 90 ΗΡ.
  • TIJERA DR. Για συγκομιδή δέντρων ξηρών καρπών με διάμετρο κορμού έως 40εκ. και νεαρά, ενήλικα ή ώριμα δέντρα ελιάς με διάμετρο κορμού έως 35εκ. Με αντικατάσταση των παράλληλων τάκων του με ορθογώνιους, ο δονητής συγκομίζει ελαιόδέντρα με διάμετρο κορμού έως 40εκ. Μέγιστο άνοιγμα δονητή 54εκ. Ελάχιστη απαιτούμενη ιπποδύναμη από τον ελκυστήρα 90 ΗΡ.
  • BP. Για συγκομιδή δέντρων ξηρών καρπών με διάμετρο κορμού έως 40εκ. καθώς και νεαρά, ενήλικα  δέντρα ελιάς με διάμετρο κορμού έως 35εκ. Μέγιστο άνοιγμα δονητή 55εκ. Ελάχιστη απαιτούμενη ιπποδύναμη από τον ελκυστήρα 90 ΗΡ.
  • MASTER DR. Για συγκομιδή μόνο ενήλικων δέντρων κάθε είδους ακόμα και αιωνόβιων δέντρων ελιάς με διάμετρο κορμού από 25 έως 45εκ. Με αντικατάσταση των παράλληλων τάκων του με ορθογώνιους, ο δονητής συγκομίζει και μικρότερα ελαιόδεντρα με διάμετρο από 20-40εκ. Μέγιστο άνοιγμα δονητή 62εκ. Ελάχιστη απαιτούμενη ιπποδύναμη από τον ελκυστήρα 100 ΗΡ.© kalimanis.com    Powered by Softways